Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Traderlar bugün ekonominin gidişatı ve risk algısına dair ipuçları elde etmek için Washington'daki haber akışına odaklanacak.

Fed Başkanı Jerome Powell bu akşam Kongre'de sunum yapacak. Politika yapıcıların geçen ay bu sene 3. kez faiz indrimesinin ardından Powell'ın konuşmasında Aralık'ta indirim olup olmayacağına dair sinyaller aranacak.

ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik Eylül'de başlayan azil soruşturmasında kamuya açık oturumlar da bugün başlıyor.

NatWest Markets Stratejisti John Briggs, Powell'ın açıklamalarının piyasaları azil soruşturmasındaki ifadelerden daha fazla etkileyebileceğini söyledi. Briggs azil soruşturmasının daha uzun soluklu bir süreç olduğunu ifade etti. ABD piyasaları da azil sürecine dair endişeli görünmüyor, S&P 500 Endeksi dün rekor seviyeye yakın kapanış yaptı.

Briggs, Powell'ın Ekim ayı toplantısına benzer bir tutumda olacağını belirtti. Powell bu toplantıda faiz indirimlerinde duraklama sinyali vermişti. Uzman, şahin söyleminin tahvil faizlerinin yükselişine neden olacağını, temkinli tonun ise düşüşe neden olacağını söyledi.

Invesco Ltd. Kıdemli Küresel Piyasa Stratejisti Kristina Hooper "Trump'ın Senato'da partisinin desteğini kaybettiği gibi haberler olursa, bu varlık fiyatlarını etkiler. Aksi ise altın ve tahviller için olumlu olabilir"  yorumunu yaptı.