Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Asya Borsaları Çin’de açıklanan güçlü dış ticaret verilerinin desteğiyle yükseliş kaydetti. yor. MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0,22 yükseldi ve aralıksız yükselişini dördüncü güne taşıdı.

Çin’de CSI 300 endeksi tırmanırken, Japon Nikkei 225 yüzde 1’e yakın artıda. Hong Kong Hang Seng ise ekside.

ABD vadeli endeksleri bu sabah hafif düşüyor. Pazartesi günü S&P 500 endeksi günü yatay seviyelerden tamamlarken, Nasdaq 100 yüzde 0,3 yükseldi.

Teknoloji endeksinin görece iyimser performansına yapay zeka özellikli çip üreticileri Advanced Micro Devices Inc. ve Nvidia Corp.’un yanı sıra Google’ın sahibi Alphabet hisseleri katkı sağladı.

Bloomberg Dolar Endeksi yarın açıklanacak ABD enflasyon verileri öncesi yatay. ABD 2 yıllık tahvil getirisi dün 9 baz puan yükseldikten sonra bu sabah bir miktar geriledi.

ABD Başkanı Joe Biden Kongre liderleriyle borç limitini görüşecek. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ABD hükümetinin 1 Haziran’da temerrüde düşebileceği uyarısını yapmıştı.

Fed’den kredi uyarısı

Fed, bankaların, ABD büyümesinin yavaşlayacağına dair endişelerinin, daha az kredi vermeleri ile sonuçlanabileceği konusunda uyardı.

Pazartesi günü Finansal İstikrar Raporu’nu yayımlayan Fed, bu durumun büyümenin daha da yavaşlamasına neden olabileceğini belirtti ve ticari gayrimenkulde risklerin arttığını kaydetti.

ABD’de bölgesel banka iflaslarının yaşanmasının ardından ilk kez yayımlanan finansal istikrar değerlendirmesinde Fed, “Ekonomik görünüm, kredi kalitesi ve fonlama likiditesi ile ilgili endişeler, bankaların ve diğer finansal kurumların ekonomiye kredi arzını daha da daraltmasına yol açabilir. Kredi arzındaki keskin bir daralma, işletmeler ve hane halkları için finansman maliyetini yükseltecek ve potansiyel olarak ekonomik aktivitede bir yavaşlama ile sonuçlanacaktır” ifadelerini kullandı.

Bölgesel bankaların genel olarak bol miktarda likiditeleri bulunduğu belirtilen raporda, kısa vadeli fonlama piyasalarında ise yapısal kırılganlıkların devam ettiği ifade edildi.