Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

TCMB yılın son faiz kararını açıklayacak. ABD’de harcama enflasyonu verisinin Fed’in güvercin söylemini destekleyip desteklemediği izlenecek. Japonya Merkez Bankası faiz kararının da izleneceği bu hafta bazı Fed ve AMB üyelerinin mesajları da takip edilecek.

18 Aralık Pazartesi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 14:30’da ekim ayına ilişkin konut fiyat endeksi verilerini yayımlayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ın daveti üzerine Macaristan’a resmi ziyarette bulunacak.

Almanya’da iş dünyasını güvenini ölçen IFO beklenti endeksleri aralık ayı verisi 12:00’de duyurulacak.

AMB’nin maliye politikası ve yönetişim alanında iki yılda bir düzenlediği AMB Fiscal Policy ve EMU Governance konferansı start alacak. AMB Üyesi Isabel Schnabel 16:30’da ve Başekonomisti Philip Lane 18:00’de bu konferansta konuşacak.

Fed üyesi Austan Goolsbee CNBC’de 16:30’da konuşacak.

19 Aralık Salı

Japonya Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak. Bankanın negatif faize son vereceği spekülasyonu para birimi yende ralli yaşanmasına yol açsa da Bloomberg anketine yansıyan medyan beklenti faizin -yüzde 0,1’de bırakılacağı yönünde.

Euro Bölgesi kasım ayı nihai tüketici fiyatları verileri 13:00’te açıklanacak. TÜFE’de aylık yüzde 0,5 gerileme, yıllık yüzde 2,4 ve çekirdek TÜFE’de yıllık yüzde 3,6 artış verilerinde revizyon beklenmiyor.

ABD kasım ayı konut başlangıçları verisi 16:30’da açıklanacak.

G7 maliye bakanları ve merkez bankası başkanları sanal toplantıda bir araya gelecek.

Fed üyesi Raphael Bostic 20:30’da ABD ekonomi görünümü hakkında konuşma yapacak.

20 Aralık Çarşamba

Türkiye İstatistik Kurumu 10:00’da aralık ayı Tüketici Güven Endeksi verilerini açıklayacak.
İngiltere kasım ayı TÜFE verisi 10:00’da açıklanacak. Yıllık TÜFE’nin yüzde 4,6’dan yüzde 4,3’e gerilemesi bekleniyor.

AMB Başekonomisti Lane 17:00’de Dublin’de Euro Bölgesi Görünümü panelinde konuşacak.

ABD ikinci el konut satışları kasım verisi 18:00’de açıklanacak.

ABD Conference Board tüketici güven endeksi aralık ayı verileri 18:00’de açıklanacak.

21 Aralık Perşembe

TCMB yılın son faiz kararını 14:00’te duyuracak. Bloomberg anketinde medyan beklenti bir haftalık repo faizinin 250 baz puan artışla yüzde 40’tan yüzde 42,50’ye yükseltileceği yönünde.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) 14:00’te haftalık bankacılık sektörü verileri kapsamında Kur Korumalı Türk Lirası Mevduat ve Katılma hesaplarının toplam büyüklüğünde yaşanan haftalık değişimi duyuracak

TCMB 14:30’da 15 Aralık’ta biten haftaya ait yurtdışı yerleşiklerin menkul kıymet istatistiklerini, yurtiçi yerleşiklerin Döviz tevdiat hesaplarındaki değişimi ve Merkez Bankası’nın brüt rezerv verilerini yayımlayacak

ABD nihai üçüncü çeyrek büyüme verisi 16:30’da açıklanacak. Daha önce yüzde 5,2 olarak açıklanan yıllıklandırılmış çeyreklik büyümede revizyon beklenmiyor.

ABD’de 16:30’da işsizlik maaşı başvuruları, aralık ayı Philadelphia Fed iş dünyası aktivite endeksi, kasım ayı Conference Board öncü endeksi verileri yayımlanacak.

22 Aralık Cuma

Kültür ve Turizm Bakanlığı kasım ayına ilişkin yabancı giriş çıkış istatistiklerini 11:00’de yayımlayacak.

İngiltere üçüncü çeyrek nihai büyüme verisi 10:00’da açıklanacak. Yüzde 0,6’lık yıllık büyümede revizyon beklenmiyor.

ABD’de 16:30’da kasım ayına ilişkin kişisel gelir, harcamalar, çekirdek PCE verileri açıklanacak. Fed’in tercih ettiği enflasyon göstergelerinden olan çekirdek PCE’nin ekimdeki yıllık yüzde 3,5’ten kasımda yüzde 3,3’e gerilemesi bekleniyor. Ayrıca kasım öncü dayanıklı mal siparişi verileri de aynı saatte açıklanacak.

ABD kasım ayı yeni konut satışları verisi ile Michigan Üniversitesi Tüketici Güveni 18:00’de yayımlanacak.