Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya’da hisse piyasaları traderların geçen haftaki satışı fırsata çevirmeye çalışmasıyla yeni haftaya yükselişle başlarken yatırımcılar delta varyantından kaynaklanan riskleri ve Çin’in teknoloji şirketlerine karşı önlemlerini yakından takip ediyor.

Japon Nikkei Endeksi yüzde 2’ye yakın yükseliş kaydederken Çin CSI 300 Endeksi yüzde 1’e yakın yükseldi. Hang Seng Endeksi de yüzde 2’ye yakın yükseliş kaydetti. S&P 500 ve Euro Stoxx vadelileri ise pozitif bir açılışa işaret ediyor.

10 yıl vadeli ABD Hazine tahvil faizi yeni haftaya 1 baz puanlık bir yükselişle yüzde 1,26 seviyesinde başlarken Bloomberg Dolar Spot Endeksi de 1.160’dan 1.155’e geriledi.

Piyasaların gözü Jackson Hole'da

ABD Merkez Bankasının (Fed) Kansas City Şubesi, her yıl düzenlenen Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'nun artan Kovid-19 vakaları nedeniyle planlananın aksine çevrimiçi olarak yapılacağını duyurdu.

Kansas City Fed Başkanı Esther George, konuya ilişkin, "Sağlık koşullarının planladığımız gibi bu yıl Jackson Lake Lodge'da fiziki olarak toplanabilmemizi engellediğinden dolayı hayal kırıklığı duysak da misafirlerimizin ve Teton ilçesi halkının güvenliği önceliğimizdir." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan Fed'in takviminde yer alan bilgilerde, Fed Başkanı Jerome Powell'ın Jackson Hole Toplantısı'nda yapacağı konuşmanın temasının makroekonomi politikası ve eşitsiz ekonomik toparlanma olacağı belirtildi.

Fed Başkanı Powell'ın geçen yıl Jackson Hole'da yaptığı konuşmanın başlığı bankanın takviminde 'Para Politikası Çerçevesi İncelemesi' olarak yer almıştı.

Powell, geçen yılki toplantıda Fed'in para politikası stratejisinde değişikliğe gittiğini açıklayarak, bankanın "ortalama" yüzde 2 enflasyonu hedefleyeceğini duyurmuştu.