Advertisement
HABERLER ABONE OL

Bloomberg'in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Alman elektronik perakendecisi Ceconomy AG koronavirüs pandemisinin ardından mağazalarının kapanmaya zorlanmasından dolayı hükümet ile 2 milyar euro (2.2 milyar dolar) yardımın görüşüldüğü temaslarda bulunuyor.

Görüşmelerin gizliliğinden dolayı isimlerinin gizli kalmasını tercih eden kaynaklar şirketin devlet destekli KfW kalkınma bankası ile müzakere halinde olduğunu ve paketin finanse edilmek üzere olduğunu bildirdiler.

Potansiyel senaryolardan biri dahilinde, KfW'nin kredilerin yaklaşık yüzde 80'ini veya daha fazlasını sağlaması, ticari bankaların ise devlet bankasının özel programının bir parçası olarak kalan tutarı yüklenmesi olduğu belirtiliyor.
Ceconomy e-posta ile yaptığı açıklamasında, "İşimizi korumak ve Kovid-19 kaynaklı ekonomik hasarları yumuşatmak için tüm önlemleri alıyoruz. Bu sebeple finansman için KfW'ye başvurduk" dedi. KfW'nin sözcüsü ise konu ile alakalı yorum yapmaktan çekindi.

Media Markt ve Saturn gibi zincirlerin hisselerini kontrol eden Ceconomy yıl başladığından bu yana pandemi tarafından zarar gören küresel piyasalarda değerinin neredeyse üçte ikisini kaybetti ve şirketin piyasa değeri yaklaşık olarak 713 milyon euro azaldı.