Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Fed Başkanı Jerome Powell ile kendisinin ABD'nin dijital para geliştirmesini beklemediğini söyledi.

“Fed Başkanı Powell ile bunu tartıştık.” diyen Mnuchin, “Yakın gelecekte, beş yıl içerisinde Fed'in dijital para çıkarmasına gerek görmüyoruz.” diye devam etti.

Aralarında Çin Merkez Bankası da (PBOC) bulunan bazı merkez bankalarıdijital para ihracını değerlendiriyor. Avrupa Merkez Bankası (AMB), özel sektörün sınır ötesi ödemeleri daha hızlı ve ucuz şekilde yapamaması durumunda kendi dijital parasını geliştirmeyi inceliyor.

Washington'da Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde konuşan ABD Hazine Bakanı, Powell ile haftalık olarak görüştüklerini, buna Çarşamba günkü Finansal İstikrar Denetleme Komitesi toplantısının da dahil olduğunu belirtti.

Mnuchin, ayrıca kendisiyle repo piyasaları hakkında Perşembe günü erken saatlerde de konuştuğunu bildirdi.

Powell Temsilciler Meclisi üyesi French Hill'e yönelik kaleme aldığı mektubunda Fed'in dijital para geliştirmediğini, ancak böyle bir adımın maliyet ve faydaları üzerinde çalıştığını belirtti. Hill, Eylül ayında Powell'a yazdığı mektupta böyle bir adımın ulusal güvenlik açısından sonuçlarını ve olası faydalarını sormuştu.