Advertisement
HABERLER ABONE OL

Steven Mnuchin, on binlerce dolarlık ücret karşılığı konuşmacı olmayı kabul ederek, Prens Harry, Meghan Markle, Henry Kissinger ve Barack Obama gibi yüksek ücretlere etkinliklere katılan yorumcuların arasına katıldı.

ABD eski Başkanı Donald Trump döneminde Hazine Bakanı olarak görev yapan Mnuchin, katılacağı etkinliklerin organize edilmesi için Harry Walker ajansı ile anlaştı. Mnuchin, yüz yüze gerçekleşen etkinlikler için yaklaşık olarak 250 bin dolar, sanal gerçekleşen katılımlar için ise 75 bin dolar talep edeceğini açıkladı. Görevdeki bir ABD Hazine Bakanının yıllık maaşının yaklaşık olarak 221 bin dolar olduğu göz önüne alındığında, Mnuchin'ın yüz yüze etkinlikten alacağı ücret bir yıllık maaşının üzerinde gerçekleşecek.

Mnuchin, Harry Walker ajansının web sitesinde, ekonomi politikası üzerinde kritik görevler almış ve genellikle ekonomik ve mali konularda yorum yapan bir uzman olarak tanıtılıyor.

Son dönemde, devlet yönetiminde görev almış isimlerin konuşmacı bürosuna kaydolması alışılagelmiş bir durum olmaya başladı. Konuşmacıların katıldığı etkinlikler özellikle Hazine ve ABD Merkez Bankası çalışanları için oldukça kazançlı olabiliyor.

Obama döneminde Fed Başkanı olan şu anki ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, iki yıl boyunca konuşmacı olarak katıldığı etkinliklerden toplamda 7 milyon dolardan fazla kazanç elde ettiğini bildirmişti.