Advertisement
  • 01
    Münih'te görücüye çıkan geleceğin otomobil modelleri

    Mercedes Vision AVTR 

    İlk kez 2020'de CES'te görücüye çıkan Mercedes Vision AVTR, devam eden Münih otomobil fuarında ziyaretçilere daha önce hiç yaşamadıkları bir tecrübeyi yaşama fırsatı sunuyor. 

    Mercedes Vision AVTR modeli, sürücülerin aracın çeşitli işlevlerini, düşünceleriyle kontrol etmelerine yardımcı olmak amacıyla beyin-bilgisayar arayüzleri (BCI) ile geliştirildi. Başlangıçta fiziksel engelli insanlara yardımcı olmak için geliştirilen teknoloji, ölçülen beyin dalgalarını okuyabiliyor ve bunları bir komutla ilişkilendirebiliyor. 

    Mercedes-Benz Satış Müdürü Britta Seeger, geliştirilen teknoloji hakkında yaptığı açıklamada, "BCI teknolojisi gelecekte sürüş konforunu daha da artırma potansiyeline sahip. Teknoloji, konuşma ve her hangi bir temastan tamamen bağımsız çalışıyor. Dolayısıyla, sezgisel etkileşim için devrim niteliğinde olanaklar sunuyor.” dedi.

  • 02
    Münih'te görücüye çıkan geleceğin otomobil modelleri

    Smart Concept #1

    Daimler tarafından tasarlanan ve Geely'nin Sürdürülebilir Deneyim Mimarisi (SEA) üzerine inşa edilen Concept #1, 21 inçlik devasa tekerleklere, önde ve arkada LED ışık çubuklarına sahip bir model. 

    Smart Concept, 168,9 inç (4290 mm) uzunluğunda, 75,2 inç (1910 mm) genişliğinde ve 66,9 inç (1698 mm) yüksekliğinde olan küçük SUV olarak adlandırılıyor. Birçok akıllı otomobilden önemli ölçüde farklılık gösteren Smart Concept, iç kısmında bulunan 12,8 inç ekranıyla ilgi çekiyor.

  • 03
    Münih'te görücüye çıkan geleceğin otomobil modelleri

    BMW i Vision Circular

    BMW i Vision Circular, 2040'ın şehir içi ulaşımını hayal eden cesur yeni bir konseptle tasarım sınırlarını zorlayan bir model olarak görücüye çıktı. BMW'nin dört çevre dostu, “yeniden düşün, azalt, yeniden kullan ve geri dönüşüm” felsefesini benimseyerek tasarlanan otomobilin tamamı geri dönüştürülebilir malzemelerden yapıldı.

    BMW yeni üretim planıyla, otomobillerin içten yanmalı motorlarını elektrik gücüyle değiştirmeyi ve üretim malzemesini de çevre dostu bir teknolojiyle üretmeyi amaçlıyor.

    Şirket, 2030 yılına kadar araç emisyonlarında yüzde 40'lık bir düşüş hedeflediklerini açıklamıştı.

     

  • 04
    Münih'te görücüye çıkan geleceğin otomobil modelleri

    Mercedes-Benz EQG

    Münih'teki 2021 IAA Mobility Show'da EQG Konseptini tanıtan Mercedes-Benz, G-Serisi'nin tam elektrikli versiyonunun bir ön izlemesini tasarladı.

    Mercedes, G-Wagen'ın karakteristik özelliklerini korurken, arazi ikonunu sıfır emisyonlu bir model ile birleştirmeyi amaçladıklarını açıkladı. 

    Modelin özellikleri arasında tavana monteli LED çubuklar, aydınlatmalı yan korumalar, 22 inç alaşım jantlar ve aerodinamik tamponlar yer alıyor.

  • 05
    Münih'te görücüye çıkan geleceğin otomobil modelleri

    Renault 5 Prototype 

    Renault 5 Prototipi, Münih Otomobil Fuarı'nda, 50. yılını kutlayan Renault 5 modelinin tarihinin anlatıldığı bir ekranda orijinali ile birlikte sergileniyor.

    Renault 5 Prototype'ın 2025 yılına kadar piyasaya sürülecek 7 yeni elektrikli aracını içeren “Renaulution” stratejik planının bir parçası olacak.  Yeni model orijinalinden daha büyük olmasına karşı, tasarım olarak orijinaline olan benzerliği dikkat çekiyor

     

  • 06
    Münih'te görücüye çıkan geleceğin otomobil modelleri

    Mercedes-Maybach EQS

    2023 yılında piyasaya çıkması beklenen elektrikli crossover modelinin ön gösterimi için tasarlanan model, lüksü 21. yüzyıla taşıyacak “üretime yakın” bir konsept olarak tanımlanıyor. 

    Zirkon Kırmızısı ve Metalik Obsidyen Siyahı ile giydirilen ultra lüks model, tamamen kapalı devasa bir ön cepheye sahip.

     

  • 07
    Münih'te görücüye çıkan geleceğin otomobil modelleri

    VW ID LIFE

    Volkswagen'in daha önce diğer ID ürünlerinde görülmeyen özelliklere sahip elektrikli VW ID LIFE modelinin, 2025 yılında yaklaşık 20 bin euro fiyatla piyasaya sürülmesi planlanıyor. 

    Model ayrıca yüzde 100 geri dönüştürülmüş PET şişelerden yapılmış çıkarılabilir bir dokuma tavana da sahip. Aracın iç kısmında bir dizi ilgi çekici özellik de bulunur.

  • 08
    Münih'te görücüye çıkan geleceğin otomobil modelleri

    Audi Grandsphere

    Audi, geleceğe yönelik üç konseptten ikincisi olan Grandsphere konseptini tanıttı. Grandsphere, sürüş moduna bağlı olarak şekil değiştiren, genişletilebilir bir aks mesafesine sahip iki kişilik elektrikli bir roadster olan Skysphere konseptinden izler taşıyor.