Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Kyodo News'in haberine göre Japonya merkezli otomobil üreticisi Nissan Motor Co. tüm dünyada 20 binden fazla kişiyi işten çıkarmayı planlıyor. Japon üretici, koronavirüs pandemisi nedeniyle fabrikaların ve galerin kapanmasıyla mücadele etmeye çalışıyor.

Haber ajansına göre Nissan, salgından dolayı üretimi azaltmak ve Japonya'da yeniden yapılanma tedbirleri almak durumunda kaldı. İstihdamın azaltılması ise 28 Mayıs'ta açıklanacak orta vadeli bir yeniden organizasyon planının bir parçası.

Üreticinin planladığı işten çıkarmalar, 2019 ortasında açıkladığı 12,500 kişilik işten çıkarmanın çok üzerinde. Nissan, eski CEO'su Carlos Ghosn'un tutuklandığı Kasım 2018'den bu yana yaşlanan modelleri ve yönetimdeki sorunların görünümü olumsuz etkilemesiyle çalkantı içerisinde bulunuyor.

Otomobil üreticisi geçen ay, pandeminin büyük pazarlarda bayilerin kapanmasına ve tüketicilerin yeni otomobil talebinde azaltmaya neden olmasından dolayı Mart''ta biten son mali yılda zarar kaydetmeyi beklediğini açıklamıştı.

Konu hakkında bilgi sahibi bir kaynak Nissan'ın yıllık sabit maliyetlerini 300 milyar yen (2.8 milyar dolar) civarında azaltmayı hedeflediğini belirtti. Kaynak, Yokohama merkezli şirketin Datsun markasını kademeli olarak devre dışı bırakacağını, bir üretim bandını durduracağını söyledi.