Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Haberler OpenAI bu yıl ilk cihazını piyasaya sürecek

OpenAI bu yıl ilk cihazını piyasaya sürecek

  • Yapay zeka devi OpenAI, ilk cihazını 2026'da piyasaya sürmeyi hedefliyor ve bunun kulaklık olması bekleniyor. OpenAI Küresel İlişkiler Başkanı Chris Lehane, Davos'ta yaptığı açıklamada, yapay zeka girişiminin bu yılın ikinci yarısında ilk donanım cihazını duyurmaya hazır olduğunu açıkladı.

21 Ocak 2026, 20:54
Güncelleme : 21 Ocak 2026, 20:57

HANDE BERKTAN

OpenAI, ilk cihazını 2026'da piyasaya sürmeyi hedefliyor ve bunun kulaklık olması bekleniyor.

OpenAI, geçen yıl eski Apple tasarım başkanı Jony Ive'ın girişimi io'yu satın aldıktan sonra donanım konusunda büyük bir heyecan yaratmıştı. Şirket yaklaşan ürün hakkında ağzını sıkı tutarken, OpenAI Küresel İlişkiler Başkanı Chris Lehane, Davos'ta Axios'un ev sahipliği yaptığı bir panelde, yapay zeka girişiminin bu yılın ikinci yarısında ilk donanım cihazını duyurmaya hazır olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz Kasım ayında Altman, potansiyel cihazı iPhone'lardan daha huzurlu ve sakin olarak tanımlamıştı. Daha önceki haberler, şirketin ekransız ve cebe sığabilen bir cihaz geliştirmek istediğini gösteriyor.

Şirket herhangi bir ayrıntı vermese de, Asya basınından gelen yeni haberler, OpenAI'nin ilk cihazının bir çift kulaklık olabileceği iddia edildi. Haberlere göre, bu cihazın kod adı "Sweet Pea" ve mevcut kulaklıklara kıyasla benzersiz bir tasarıma sahip olacak. Kulaklıklar, özel bir 2 nanometre işlemci üzerinde çalışabilme ve istekleri buluta göndermek yerine yapay zeka görevlerini yerel olarak işleyebilme özelliğine sahip olacak.

OpenAI'ın üretim için Çin merkezli Luxshare ile ortaklık kurmayı araştırdığı bildirildi. Ancak sonunda Tayvanlı Foxconn'u tercih edebileceği belirtiliyor. OpenAI'ın ilk yılında 40 ila 50 milyon adet ürün sevkiyatı yapmayı planladığı belirtildi.