Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Petrol fiyatları, yatırımcılar kötüleşen talep görünümüne ağırlık verirken zayıflayan dolardan destek bularak Asya piyasalarında sınırlı yükseliş kaydetti.

Vadeli kontratlar, New York piyasasında pazartesi günü yüzde 1,3 düşüş yaşadıktan varil başnıa 48 dolara doğru yükseldi.

Kaliforniya’da koronavirüs vakaları ve karantina önlemleri artarken Almanya’daki resmi makamlar ülkenin aşı dağıtımında yavaş kalması durumunda ekonominin salgından daha fazla zarar görebileceğini belirtti.

Zayıflayan dolar ile beraber dolar cinsinden emtialar da daha cazip hale geldi. Asya hisseleriyse, mali teşvik paketinin imzalanmasından sonra ABD varlıklarını takip ederek yüksek bir seyir izledi. ,

OPEC+ koalisyonu, piyasalara cak ayından itibaren 500 bin varil daha petrol arz etmeyi planlarken Rusya başbakan yardımcısı kademeli olarak üretim artırımını destekleyeceklerini belirtti.

Koronavirüs ile ilgili yeni endişeler kısa vadede petrolün yükselişini sınırlayacaktır ve Rusya’nın daha fazla üretime destek vermesi bunu iyileştirmeyecektir. Fiyatlar koronavirüs gelişmelerine bağlı kalmaya devam edecek. ING Emtia Strateji Müdürü Warren Patterson

Şubat vadeli Batı Teksas Petrolü (WTI), Nymex piyasasında, Singapur saatiyle 12:02’de yüzde 0,5 yükselerek varil başına 47,84 dolar seviyesine geldi.

Şubat vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında, pazartesi günü yüzde 0,8 düşüş yaşadıktan sonra yüzde 0,5 değer kazanarak varil başına 51,09 dolar seviyesinden işlem gördü.