Advertisement
FAİZ-BONO ABONE OL

Fed Başkanı Jerome Powell, ABD Senatosunun Bankacılık, Konut ve Kentsel İşler Komitesinde Koronavirüs Yardım, Destek ve Ekonomik Güvenlik Yasası'na (CARES) ilişkin açıklamalarda bulundu.

Powell konuşmasında, ABD ekonomisinin faiz oranlarını artırma gereksinimlerinin önemli bir bileşeni olan tam istihdama ulaşmanın hala çok uzağında olduğunu söyledi.

Enflasyonun temelinde yatan arz yönlü kısıtlamaların daha da kötüleştiğini aktaran Powell, enflasyonun düşürülebilmesi için önce arz darboğazlarının çözülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Varlık alımlarının azaltılmasında dikkate aldıkları tam istihdam ve enflasyon hedeflerine değinen Powell, tam istihdam hedefinden çok uzakta olunduğunu kaydetti. Powell, Fed'in varlık alımlarını azaltsa dahi gelecek yılın ortasına kadar devam ettireceğini aktardı.

Fed yetkilileri, Fed'in tam istihdam ve enflasyon hedeflerine yönelik "önemli bir ilerleme" sağlanana kadar ayda 120 milyar dolarlık tahvil almaya devam edeceklerini, ancak faiz oranlarını yükseltmek için daha yüksek bir çıta belirlediklerini söylemişti.