Advertisement
HABERLER ABONE OL

Fed Başkanı Jerome Powell Fed’in faizleri artırmayı düşünmeden önce tahvil alımlarını azaltacağını belirtti.

Washington Ekonomi Kulübü’nün düzenlediği sanal etkinlikte konuşan Powell “Aralık ayındaki sözlü yönlendirmemizde açıkladığımız hedeflere doğru daha fazla somut gelişme görmemiz durumunda varlık alımlarını azaltacağız” dedi.

Powell “Bu, çok büyük ihtimalle faizleri artırmayı düşünmemizden önce gerçekleşecek. Varlık alımları sıfıra indiğinde, bilanço büyüklüğü sabit olduğunda ve tahvillerin vadesi dolduğunda bu tahvillere yeniden yatırım yaparsınız. Bir başka adım da tahvillerin vadesinin bitmesine izin vermek. Bunu yapma kararını henüz vermedik” ifadelerini kullandı.

Powell, Fed’in piyasaya tahvil satacağını sanmadığını belirtti.

"2024'e kadar üyelerin çoğu faiz artışı öngörmüyor"

Fed Başkanı Powell, ilgili etkinlikte faiz patikasına ilişkin açıklamalarda da bulundu. Powell, "Komitedeki üyelerin çoğu 2024’e kadar faiz artışı öngörmüyor. Fakat bu komite tahmini, oyladığımız ya da grup olarak hareket ettiğimiz bir karar değil, sadece bizim bir değerlendirmemiz. Piyasalar ekonomik tahmin dediğimiz şeylere aşırı odaklanıyorlar. Ben olsam tarif ettiğimiz sonuçlara odaklanırdım” diye konuştu.

Fed üyeleri 27-28 Nisan faiz kararı toplantısı öncesi cuma akşamından itibaren kamuya açık yorum yapmayacakları karartma dönemine girecek