Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Rabobank Stratejisti Piotr Matys Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın bugünkü kararını değerlendirdi. Merkez Bankası'nın mesajını yumuşattığını belirten Matys Bloomberg HT'ye yaptığı değerlendirmede Merkez kararının piyasalarda 'faiz indirimi geliyor' şeklinde yorumlandığını söyledi.

Matys yolladığı raporda ise şu ifadeleri kullandı;

"Merkez Bankası öyle görünüyor ki Lira'daki son değer kaybını dikkate almadı ve TL'yi desteklemek amacıyla şahin tutumunu güçlendirmek yerine Mart ayındaki toplantıya kıyasla daha yumuşak bir ton kullandı. Dolar ve Euro/TL 'deki ilk tepkiye bakıldığında piyasa Merkez Bankası'nın kararı nedeniyle hayal kırıklığına uğramış görünüyor.  

Eğer gelecek haftalarda Türk Lirası'nda baskı artarsa Merkez Bankası faiz indirimini öteleyerek veya sıkılaşmayı ciddi şekilde düşünerek çoğu kişinin 'politika hatası' olarak gördüğü bu durumu düzeltebilir. TL'nin durumu da  siyasetteki gelişmeler, YSK'dan gelecek haberler, ABD ile diplomatik ilişkilere ve küresel piyasalarda dolardaki güçlenme gibi gelişmelerle belirlenecek" ifadelerini kullandı.
Matys kurda 6 seviyesinin önemli bir psikolojik bir seviye olduğunu ve 6.25'lerin görülebileceğini sözlerine ekledi.