Advertisement
HABERLER ABONE OL

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, faiz oranlarının şu anda ekonomiyi kısıtladığını ancak enflasyonun merkez bankasının hedefine dönmesinin "daha fazla zaman" alabileceğini söyledi.

Daly, Perşembe günü George Mason Üniversitesi’nde, Fed Başkanı Jerome Powell'ın 16 Nisan'da yaptığı açıklamaları tekrarlayarak, "Kısıtlayıcıyız, ancak enflasyonu düşürmek daha fazla zaman alabilir" dedi.

Daly, fiyat baskılarının bu yılın başlarında yeniden toparlandığını gösteren son verilerin, yetkililerin enflasyonun kontrol altına alındığından emin olana kadar neden zafer ilan edemeyeceklerinin altını çizdiğini söyleyerek "Önümüzdeki birkaç aydaki enflasyonun ne olacağı ve buna yanıt olarak ne yapmamız gerektiği konusunda ciddi bir belirsizlik var" dedi.

Açıklamalar, Fed yetkililerinin, enflasyonun yüzde 2 hedefine doğru gevşemeye devam edeceğinden emin olana kadar merkez bankasının gösterge faiz oranını sabit tutma istekliliğini vurguladı.

Fed'in tercih ettiği enflasyon endeksiyle ölçülen fiyatlar, Mart ayında bir önceki yıla göre yüzde 2,7 arttı. Bu, ekonomistlerin beklediğinden daha güçlü bir büyümeydi ve önceki üç aya kıyasla bir toparlanmaydı. Fed yetkilileri, geçen Temmuz'dan bu yana faiz oranlarını 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25 ila yüzde 5,5 aralığında tuttu.