Advertisement
HABERLER ABONE OL

SEFER YÜKSEL

1 Nisan'da Şekerbank genel müdürlüğü görevinden ayrılan Servet Taze'nin sektörden ayrılığı uzun sürmedi. Deneyimli bankacının yeni adresi T-Bank oldu. Taze, 19 Nisan itibarıyla T-Bank Genel Müdürü olarak göreve başladı.  Bloomberg HT'ye konuşan Servet Taze, bugün itibarıyla göre başladığını, hedeflerinin ise öncelikle ticari ve kurumsal bankacılıkta kuvvetli büyüme olduğunu söyledi. Hissedarların banka sermayesine 30 milyon dolar daha sermaye koyarak Türkiye'de büyüme niyetini ortaya koyduklarını vurgulayan Taze, T-Bank'ın bilançosunda da gerekli hazırlıkları yaparak ticari ve kurumsal segmente ciddi bir büyüme planladıklarını belirtti.

 

 

TÜRKİYE'DE 21 ŞUBE İLE FAALİYETTE

 1985 yılında Bank of Bahrain and Kuwait’in İstanbul Şubesi olarak kurulan, 1991 yılında ise Bahreyn ve Kuveyt Bankası A.Ş. unvanıyla bağımsız bir kurum olarak varlığını devam ettiren bankanın adı Nisan 2007'de Turkland Bank A.Ş. kısaltılmış şekliyle de T-Bank olarak değişti. T-Bank'ın yüzde 50 hissesi 17 milyar dolar aktif büyüklüğü olan Lübnan merkezli BankMed'e, yüzde 50 hissesi ise 28 ülkede faaliyet gösteren ve 47 milyar dolar aktif büyüklüğü olan Ürdün merkezli Arab Bank'a ait. Türkiye'de 21 şube ile faaliyet gösteren T-Bank'ın sermayesi ise 560 milyon TL  

YURTİÇİ VE YURTDIŞINDA ÜST DÜZEY GÖREVLER ALDI

Bankanın yeni müdürü Servet Taze'nin, yurt içi ve yurt dışı birçok üst düzey bankacılık tecrübesi bulunuyor. Mesleki kariyerine 1992 yılında Koçbank’ta Management Trainee olarak başlayan Taze, 1995 yılında Finansbank Holland NV'nin Amsterdam ofisinde çalışmaya başladı. Taze, Finansbank'ın İsviçre, Almanya, Rusya, Ukrayna ve Romanya organizasyonlarında aldığı kısa süreli görevlerin ardından 1999 yılında Finansbank Hollanda NV Amsterdam Merkez Şube Müdürlüğü görevine atandı. Taze, bu görevin ardından Finansbank Hollanda NV Ülke Müdürlüğüne terfi etti ve bu görevi 2001 yılına kadar sürdürdü. 2001 yılı başında Finansbank Adana Şube Müdürlüğü görevini üstlenen Taze, aynı yıl Finansbank Çukurova Bölge Müdürlüğü görevine terfi etti. Taze, 2004 – 2006 yılları arasında Finansbank İstanbul Kurumsal Merkez Müdürü olarak görev yaptı. Servet Taze, 2006’da Oyak Bank A.Ş.'de Kurumsal Bankacılıktan sorumlu Grup Başkanı olarak çalışmaya başladı. 2008 yılında ING Bank Kurumsal Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine terfi eden Taze, Şubat 2012'de ING Bank Leasing ve Factoring A.Ş. CEO Vekilliği görevini üstlendi. Servet Taze, 2013-2016 tarihleri arasında TurkishBank A.Ş. Genel Müdürlüğü ve iştiraklerinin Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü. 2016 yılında Şekerbank Genel Müdürlüğü’ne getirildi.