Advertisement
HABERLER ABONE OL

Dünyanın en uzun süre yerel vaka rapor etmeyen ülkesi Tayvan'da Nisan ayından bu yana ilk yerel vaka rapor edildi.

Avustralya, Güney Kore ve Tayland gibi virüsü kontrol altına almada başarılı olmuş ülkeler şu aralar tekrar koronavirüs salgınının tekrar pençesinde.

İngiltere’de tespit edilen ve daha hızlı yayıldığı öne sürülen mutasyona uğramış koronavirüse Avustralya, Danimarka ve Cebelitarık’ta da rastlandı.

ABD Senatosu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkilerine yönelik yaklaşık 900 milyar dolarlık destek paketi ile 1,4 trilyon dolarlık bütçe tasarısını onayladı.ABD’de New York eyaleti valisi Andrew Cuomo yeni varyantın New York’ta olduğuna inandığını söyledi. Dünya Sağlık Örgütü, bu yeni varyantın daha ağır bir hastalığa yol açtığına veya aşının etkinliğini azalttığına dair bir emare bulunmadığını belirtti.

Pfizer ve BioNTech aşısı Avrupa’da bir değerlendirme kurulunun desteğini kazanırken Avrupa’da aşılamanın yıl sonundan önce yapılabilmesinin önü açıldı. Bloomberg verilerine göre 2,1 milyon kişi aşılanmış
durumda.

Küresel çapta toplam koronavirüs vaka sayısı 77,3 milyonu aşarken can kaybı da 1,7 milyonu geçti. Türkiye’de ise pazartesi günü açıklanan verilere göre koronavirüs kaynaklı günlük can kaybı sayısı 254 ile yeni rekor seviyeye yükseldi. Vaka sayısı ise asemptomatik olanların da açıklanmaya başlandığı 25 Kasım’dan bu yana ilk kez 20 binin altına geriledi.

Yeni tip koronavirüs salgınından en fazla etkilenen ülkelerden Hindistan'da günlük vaka sayısı 20 binin altına düşerken, Güney Kore'de 900'ün altına indi. Çin'de ise salgın kontrollü seyrediyor.