Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla Inc., üçüncü çeyrek finansallarını açıkladı. Şirket, küresel otomotiv sektöründeki zayıf satışlara karşın 2020'de 500 bin otomobil teslim etme hedefini teyit etti.

Otomobil üreticileri pandemiden kaynaklı zorluklarla mücadele ederken, Tesla'nın art arda beşinci kez kâr etmesi S&P 500 Endeksi'ne dahil olma sürecini hızlandırabilir. California merkezli şirketin üçüncü çeyrekte hisse başına düzeltilmiş olarak 76 cent kâr açıkladı. Analistlerin medyan beklentisi 55 cent idi.

Çarşamba günkü analist toplantısında “Üçüncü çeyrek tarihimizdeki en iyi üç aylık dönem oldu.” diyen Tesla CEO'su Elon Musk, üretim ve teslimat rekorları ve zirvede bulunan serbest nakit akışı gibi başarılara değindi.

Bu yıl yüzde 400'den fazla değer kazanan Tesla'nın hisseleri Çarşamba günü 422.64 dolardan kapatmasının ardından piyasa sonrası işlemlerde yüzde 3.23 yükseldi.

Loup Ventures idari ortağı Gene Munster, “Benim dikkatimi çeken brüt marjlar oldu. Makinenin büyümesi sağlayan makine bu. Her otomobilden artık daha fazla para kazanıyorlar.” dedi.

Tesla'nın brüt marjları üçüncü çeyrekte 250 baz puandan fazla artarak yüzde 23.5 oldu. Faaliyet kârı Musk'ın şirketin belirli hedeflerini gerçekleştirmesinden dolayı 290 milyon dolar almasından sonra dahi yüzde 9.2 oldu.