Advertisement
HABERLER ABONE OL

UTİKAD Genel Müdürü Alperen Güler deprem bölgesine ulaşım sorunu ile “Karayolu ağırlıklı olarak kullanılıyor ama burada koordinasyonun doğru bir şekilde kurgulanması gerekiyor. Milletimiz afet bölgesine çok fazla hassasiyet göstererek yardım malzemelerini gönderiliyor; ancak en son edindiğimiz bilgiye göre gönderilen araçlar Konya’dan sonra ilerlemekte güçlük çekiyorlar. Yollarda uzun araç kuyrukları oluşmuş durumda. Ayrıca ulaşan araçların boşaltılmasında da ekipman ihtiyacı mevcut. Araçların ekipman eksikliği nedeniyle burada beklemeleri de uzun sürüyor. Dönüş için de sıkıntılar olduğunu biliyoruz” şeklinde konuştu.

Demiryolu kullanımının organize edilmesinin gerekliliğini vurgulayan Güler katıldığı Bloomberg HT yayınında “ Demiryolu karayolundaki olumsuz etkilerden etkilenmiyor. Bu da aslında deniz, demir, hava ve kara olmak üzere tüm taşıma yollarının bu gibi afetlerde verimli kullanılması ihtiyacının bize göstermiş oldu” dedi.

Kayseri, Sivas, Elazığ, Konya’ya demiryolu ile ulaşımın mümkün olduğunu belirten Güler “Ulaşımda önemli derecedeki sorun hava şartlarından kaynaklanıyor. Demir yolunun kullanılmasının avantajı aslında bu olumsuz durumlardan en az etkilenen taşıma modu olması. Karayoluyla taşıdığınızın kat ve kat daha fazlasını demiryolu ile taşıyabilirsiniz. Demir yolu etki bir şekilde kullanılabilseydi trafikten en az şekilde etkilenebilecekti. En azından açık olan hatlar değerlendirilebilir ” şeklinde konuştu.