Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Yen, ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin ile ticaret anlaşması için son bir tarih olmadığını söylemesinin ardından dolar karşısında ilk işlemlerdeki kayıplarını geri alırken dolar, önemli piyasa paraları karşısında fazla değişmedi.

Bazı yönlerden anlaşma için 2020 seçimini beklemenin daha iyi olduğunu söyleyen Trump, Çin'in şu anda bir anlaşma imzalamak istediğini sözlerine ekledi. Riskli varlıklara yönelik talep azalırken ABD Hazine tahvilleri yükseldi. Hisse senetleri kazançlarını azalttı.

Çin dışında işlem gören yuan 25 Ekim'den beri en düşük seviyesine geriledi. Avrupa'da bulunan bir tradera göre yuan tahvillerinin getiri eğrisinin yakın kısmına yönelik ilgi, dolar/offshore yuan paritesinde zararı durdur emirlerini tetikledi.

Kısa vadeli volatilite ticaret gerginliğinin yeniden artması ve 160 milyar dolarlık Çin ürününe yönelik yüzde 15 tarifenin uygulamaya alınacağı 15 Aralık tarihinin yaklaşmasıyla yükseldi.

Doların on önemli piyasa parası karşısında değerini ölçen Bloomberg Dolar Spot Endeksi kazançlar ve kayıplar arasında dalgalanması sonrasında önceki kapanışına göre yatay kaldı.

Dolar/yen paritesi yüzde 0.1 düşüşle 108.87 seviyesinden işlem gördü. 108.83 – 109.21 bandında dalgalanan parite art arda dördüncü günlük kaybına hazırlanıyor.