Advertisement

Çin'deki yavaşlamaya bağlı olarak gelişen ülkelere yönelik beklentilerin kötüleşmesi ve Fed'in bu yıl faiz artırımına gideceği algısı ile gelişen ülkelerden fon çıkışları ekonomiyi ciddi etkiliyor. Ancak bunlara ek olarak, seçimler öncesi siyasi belirsizlik ve Güneydoğu'da artan terör olayları da yatırımcı beklentisinde ciddi bozulmalara yol açtı.

Nitekim bunların işaretlerini işsizlik, sanayi üretimi, ihracat ve güven endeksi verilerindeki bozulmalarda gördük.

Seçimler sonrası hükümetin kurulması ile birlikte yeni ekonomi yönetiminin belirlenmesinin ardından daha istikarlı günlerin bizi beklediğini ummak istiyorum.

Bu işin piyasalar tarafı ve bizi takip edenler bu konulara fazlası ile değindiğimizi görüyorlar zaten.

Bu bağlamda, okuycularımızın da her geçen gün sitemize ilgisinin arttığını da trafik rakamlarında memnunlukla izliyoruz.

İlginiz ve güveniniz için BloombergHT.com ailesi adına teşekkür ederim.

BloombergHT.com ailesi demişken... Sitemize kuruluşundan bu yana büyük emek veren ve bu hale gelmesinde değerli katkıları bulunan Haber Şefimiz Süheyla Yılmaz Şener terfi etti ve Bloomberg HT bileşenlerinin tümü için Proje Yönetmenliği görevine getirildi. Kendisine eşsiz katkıları için teşekkür ediyor ve yeni görevinde başarılar diliyorum.

Kendisi elbette yeni görevinde de sitemize katkı sağlamaya devam edecek ve BloombergHT.com da yenilenen kadrosuyla daha iyisini yapmaya çalışacak...

Son olarak, meslektaşımız Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyı kınıyor ve demokrasinin olmazsa olmazı olan basın özgürlüğünün korunması adına, basın mensuplarına ve kuruluşlarına yapılan saldırıların artık son bulmasını diliyorum.

Esenlikler dilerim,

aoz@bloomberght.com