Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Grup Salinas'ın kurucusu ve başkanı Meksikalı iş insanı Ricardo Salinas Pliego, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada likit varlıklarının büyük bir kısmı ile Bitcoin'e yatırım yaptığını açıkladı.

Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre 11.8 milyar dolarlık servete sahip yatırımcı "Birçok kişi bana Bitcoin'im olup olmadığını soruyor. EVET. Likit portföyümün yüzde 10'u Bitcoin'e yatırılmış durumda." dedi.

Bitcoin'in fiyatı bu yıl ikiye katlamasının ardından rekor seviyelere yaklaşıyor. Yükselişte kısmen, önemli merkez bankalarının parasal genişlemeye gitmesinin para birimlerini zayıflatacağı endişeleri etkili oldu.

Bitcoin Çarşamba günü 18 bin doları aştı. Popüler kripto paranın performansı Fidelity Investments gibi Wall Steet'in bazı büyük fon yöneticilerinin ve Paul Tudor Jones gibi ünlü isimlerin de dikkatini çekiyor. Fidelity, yazın Bitcoin fonu başlatmıştı.

Milyarder fon yöneticisi Ray Dalio ise kripto paranın tasarruf aracı olarak fonksiyonunu sorguladığı Salı günkü Twitter iletilerinde, aynı zamanda "Bitcoin ile ilgili olarak bir şeyi gözden kaçırıyor olabilirim. Düzeltilmekten memnun olurum." diye konuştu.