Advertisement
HABERLER ABONE OL

1. Cumhurbaşkanı Erdoğan: EYT’de yaş şartı uygulanmayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonların beklediği emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesine ilişkin Beştepe’de açıklama yaptı. Erdoğan düzenleme kapsamında herhangi bir yaş sınırı olmayacağını, bu düzenlemeyle yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşın emekli olacağını söyledi. Erdoğan ayrıca işverenlere destek için kredi imkanı sağlanacağını ifade etti.

2. İstanbul'da ulaşıma zam geldi

UKOME kararıyla otobüs, minibüs, taksi ve dolmuş ücretlerine yüzde 29,10, servis ücretlerine ise yüzde 19,95 oranında zam geldi. İstanbul'da toplu taşımaya yapılan zamla birlikte tam bilet ücreti 9,90 TL, öğrenci bilet ücreti 4,83 TL, tam abonman ücreti 777 TL, öğrenci abonman ücreti 140 TL oldu.

3. Çin’in Kovid-19 politikasında gevşeme sinyali

Çin'in Kovid-19 politikasındaki yön değişikliğinin yeni bir işareti olarak "A kategorisi salgın hastalık" tanımı çerçevesindeki salgın kontrol ve önleme uygulamalarına son vereceği bildirildi. Uygulamaya yönelik tanım değişikliğinin, sınırların açılması ve karantina tedbirlerinin tamamıyla kaldırılmasına zemin hazırlayacak son adım olacağı öngörülüyor.

4. Erdoğan’dan doğalgaz keşfi açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaklaşık 3 saat 40 dakika süren Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan “Çalışanlarımızın, emeklilikle ilgili beklentilerini karşılayacak hazırlığı yakında tamamlıyoruz." dedi. 2024'te enflasyonu tek haneye düşüreceklerini söyleyen Erdoğan, 'fırsatçılara müsaade etmeyeceklerini' belirtti. Erdoğan ayrıca Fatih Sondaj gemisinin Çaycuma-1 sondajında 58 milyar metreküplük yeni bir doğalgaz rezervi keşfettiğini duyurdu.

5. Putin’den Batılı ülkelerin gaz borcunu yabancı parayla ödemelerine onay

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalanan kararnameyle "dost olmayan" Batılı ülkelerin, Rus doğal gazına yönelik borçlarını dolar veya euro gibi yabancı para birimleriyle ödemelerine izin verildi.

6. Elektrikte gün öncesi piyasası azami fiyat limitinde indirim

Gün öncesi ve dengeleme güç piyasasında asgari ve azami fiyat limitleriyle ilgili yeni bir düzenleme geldi. Resmi Gazete'de yayımlanan Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun (EPDK) kararına göre ilgili piyasalarda asgari fiyat limitleri 0 TL/MWh, azami fiyat limitleri ise 4 bin 200 TL/MWh olarak uygulanacak. Eylül ayında çıkan düzenlemeyle azami fiyat limiti 4 bin 800 TL'ye çıkarılmıştı.

7. Ücretlilerin gelir vergisi tarifesi belli oldu

Gelir vergisi tarifesinde beklenen değişiklikler açıklandı. Açıklamayı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Twitter hesabından paylaştı. Buna göre, gelir vergisi tarifesinin ilk dilimini 32 bin liradan 70 bin liraya, ikinci dilimini 70 bin liradan 150 bin liraya, üçüncü dilimini 250 bin liradan 550 bin liraya, dördüncü dilimini ise 880 bin liradan 1,9 milyon liraya çıkarıldı.