Advertisement
FAİZ-BONO ABONE OL

ABD Hazine tahvilleri, dünyanın en büyük iki ekonomisi arasındaki ticaret görüşmelerine ilişkin gelen çelişkili haberlerin etkisiyle Asya seansında kazançlar ve kayıplar arasında dalgalandı.

10 yıllıkların faizi ABD ile Çin arasında Perşembe ve Cuma günü sürecek görüşmelerle ilgili gelen karışık haberler ile birlikte 5 baz puanlık bir aralıkta dalgalanması sonrasında 1 bp ekside kaldı.

South China Morning Post'un görüşmelerde ilerleme kaydedilmediği ve yarıda kesileceği yönündeki haberinin ardından tahvil vadelileri yükselirken, Asya işlemlerinin ilk dört saatinde hacim ortalamanın dört katı oldu.

ABD Hazine tahvilleri, bazıları Beyaz Saray tarafından reddedilen bir dizi karışık haberin ardından, Bloomberg'ün ABD'nin Çin ile yapılacak kur anlaşması karşılığında gelecek hafta planlanan vergi artırımını askıya alabileceği yönündeki haberi sonrasında düştü.

New York Times'ın haberinde ABD Başkanı Donald Trump'ın bazı şirketlerin Huawei Technologies Co.'ya tedarik sağlamasına izin verebileceği belirtildi.

Japonya Hazine tahvilleri güçlü 30 yıllık satışının ardından yükseldi. 10 yıllıkların faizi 0.5 bp artarak eksi yüzde 0.21 oldu.