Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABN AMRO tarafından Perşembe günü yapılan basın açıklamasına göre Amsterdam merkezli banka, bir müşteri pozisyonundan kaynaklı olarak 200 milyon dolar net zarar etti.

Bankanın açıklamasında, COVID 19 salgını sonrasında finansal piyasalarda görülen beklenmedik hacim ve volatilite nedeniyle, ABN AMRO Clearing'in ABD'li bir müşteriden kaynaklı 250 milyon dolarlık vergi öncesi arızi zararı kaydedeceği belirtildi. Buna göre net zarar yaklaşık 200 milyon dolar (183 milyon euro) seviyesinde bulunuyor.

ABD opsiyon ve vadeli kontratlarında işlem yapan müşterinin belirli bir stratejisinin olduğu, ABD piyasalarındaki aşırı stres kaynaklı fiyatlamalardan dolayı minimum risk ve teminat gereksinimlerini karşılayamadığı ifade edildi. Açıklamaya göre banka, daha fazla zarardan kaçınmak için pozisyonu kapattı. Zarar, bankanın 2020 yılı ilk çeyrek bilançosuna yansıyacak.

Açıklamada, ABD AMRO Clearing'in tün dünyada finansal piyasalarda faaliyet gösteren profesyonel müşterilere hizmet verdiği, bankanın düşük kredi kaybı geçmişi olduğu belirtildi.