Bloomberg HT Haberler Almanya/Seibert: Hedef Yunanistan'ın euroda kalması
HABERLER

Almanya/Seibert: Hedef Yunanistan'ın euroda kalması

  • Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Yunanistan'ın borç krizini Avrupalı partnerlerle birlikte çözmesi gerektiğini söyledi

Giriş: 14 Mart 2015, Cumartesi 08:38
Güncelleme: 16 Mart 2015, Pazartesi 10:52

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Yunanistan'ın borç krizini Avrupalı partnerlerle birlikte çözmesi gerektiğini söyledi.

Seibert, Federal Basınevi'nde düzenlenen toplantıda, siyasi hedefin Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nde kalması olduğunu belirtti.

Bu krizin Yunanistan ile Almanya arasında ikili bir sorun olmadığını vurgulayan Seibert, "Yunanistan'ın krizi Avrupalı partnerler ile birlikte çözmesi lazım. Biz Yunanistan için iyi bir dost ve partner olmak istiyoruz" dedi.

Seibert, Euro Bölgesi'nin tüm üyeleriyle krizden güçlü çıkmasını ve istikrarlı olmasını istediklerini kaydetti.

"Açık çekin olmadığını vurgulamak lazım"

Almanya Maliye Bakanlığı Sözcüsü Frederike von Tiesenhausen de, Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden çıkmasını istemediklerini ifade ederek, "Reformlar konusunda taahhütlerini yerine getirmesi için sıra Yunanistan'da. Açık çekin olmadığını vurgulamak lazım" dedi.

Tiesenhausen, Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble'nin reformları yerine getirmesi durumunda Yunanistan'ın borç sorununu aşacağını söylediğine dikkati çekti.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sawsan Chebli de, Schaeuble'nin Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis'in tavırlarıyla ilgili yaptığı iddia edilen açıklamalardan dolayı Yunanistan'ın protesto notası vermesine ilişkin bir soruya karşılık, Yunanistan Berlin Büyükelçisi'nin Almanya Dışişleri Bakanlığı'nı telefonla aradığını ve şikayetini dile getirdiğini belirtti.