Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, yatırımcıların toparlanmaya işaret eden ABD verisinden ziyade düşen tahvil faizlerine odaklanmasıyla yükseldi. Gram altın ise küresel altın fiyatları ve Dolar/TL ’yi takip ediyor.

Reel faizlerin dört seansın üçünde düşüş kaydetmesiyle altına olan ilgi artarken, veriler daha fazla Amerikalının aşılanması ve mali teşvik paketinin etkisinin devam etmesiyle toparlanmaya işaret ediyor.

Açıklanan verilere göre, ABD’li hizmet sağlayıcıları Mart ayında rekor hızda büyüme kaydederken stoklar da rekor seviyeye tırmandı.

Altın fiyatları, düşen reel faizlerden ve zayıflayan dolardan destek buldu. Faizlerde yaşanan hafif düşüş, faizsiz bir varlık olan altının fırsat maliyetini düşürdü. DailyFX Stratejisti Margaret Yang

Ons altın, geçen hafta ABD Hazine tahvili faizinde yaşanan yükselişle Haziran ayından bu yana en düşük seviyeye geriledikten sonra yeniden yükseldi. Altına dayalı Borsa yatırım fonlarındaki pozisyonlar ise son bir yılın en düşük seviyelerine yakın bulunuyor.

Altın, yüzde 0,4 yükselişle ons başına 1.736 dolardan işlem görürken gram altın 453 TL civarında yatay bir seyir izliyor. 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili faizi ise yüzde 1,68 civarında seyrediyor.