Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, aşı haberlerinin risk iştahını artırmasıyla son üç ayın en büyük düşüşünü gerçekleştirdikten sonra yeniden yükseldi. Gümüş fiyatları artarken dolar kayıplarına devam etti.

Pfizer ve BioNTech tarafından yapılan çalışmaya göre kovid-19’a karşı büyük oranda koruma sağlayan bir aşı geliştirildi, bu da şirketlerin hisselerinin pazartesi günü sert yükselmesine neden oldu. Fakat üretim, dağıtım ve performansla ilgili konular hakkında hiçbir şey belli değil.

Aşı haberleri riskli varlıklarda küresel bir ralliyi tetiklerken değerli metal ve tahvillerde sert bir düşüş yaşandı. Altın, ek bir mali teşvik paketinin geleceğine dair beklentilerle Salı günü kayıplarının bir kısmını telafi etti.

Federal Reserve, kilit piyasalardaki varlık fiyatlarının hala kötüleşen ekonomik gelişmelerden etkilenebileceği konusunda uyardı.

Oanda Corp Kıdemli Piyasa Analisti Edward Moya, “Fiyatlar aşının bulunması ve güvenli limanlara olan talebin azalmasıyla düştü. “ dedi.

Altın, Singapur saatiyle 11:36’da yüzde 0.9 yükselerek ons başına 1,879.60 dolardan işlem gördü. Altın fiyatlarında pazartesi günü yüzde 5.2 düşüş yaşanmıştı.

Gümüş fiyatları yüzde 0.5 yükselirken, platinum yüzde 0.4 yükseldi. Bloomberg Dolar Spot Endeksi pazartesi günü yüzde 0.4 yükseldikten sonra yüzde 0.1 geriledi.