Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, yatırımcıların Fed Başkanı Jerome Powell’ın yorumlarına ağırlık vermesiyle kazançlarını korurken gram altın ise Dolar/TL ’deki yatay seyri takip ediyor.

Hazine Bakanı Janet Yellen ile birlikte Senato Bankacılık Komitesi’ne sunum yapan Powell, ABD 10 yıllık Hazine tahviliyle ilgili sorulara ise faizlerdeki yükselişin daha parlak bir ekonomik görünümü yansıttığı ve endişeye gerek olmadığı cevabını verdi.

Powell, bunun düzenli bir süreç olduğunu belirterek, "Düzenli bir süreç olmasaydı ya da şartlar toparlanmamızı tehdit edecek kadar sıkılaşsaydı endişelenirdim." şeklinde konuştu.

Enflasyon endişelerine ilişkin bir soru üzerine ise Powell, çok yüksek enflasyon beklemediklerini, enflasyonla karşılaşılması halinde ise gerekli araçlarının olduğunu ifade etti.

10 yıl vadeli ABD Hazine tahvillerinin faizi dün yüzde 1,59 seviyelerine kadar geriledikten sonra perşembe günü yeniden yükselerek yüzde 1,62 seviyesinde bulunuyor.

Ons altın fiyatı

Altın fiyatları, geçen haftanın başından bu yana 1.720-1.750 dolar arasında dar bir fiyat aralığında işlem görüyor. Haftaya 1.745 dolar civarında başlayan ons altın, hafta boyunca dalgalı bir seyir izledikten sonra 1.735 dolar civarında yatay seyrediyor.

Gram altın fiyatı

Gram altın, dolar/TL’deki yükselişle birlikte haftaya 470 TL seviyesinde başlayarak yıl başındaki seviyelere geri döndükten sonra kurdaki gevşemeyle birlikte 430 TL civarına kadar geri çekmişti. Dolar/TL’deki yatay seyri takip eden gram altın, 441 TL seviyesinde bulunuyor.