Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, ABD Hazine tahvili faizlerindeki düşüş ve zayıflayan dolar ile salı günü yükseldikten sonra çarşamba gününe yatay başladı. Gram altın da ons altını takip ederek yatay bir seyir halinde.

ABD Temsilciler Meclisi’nin mali teşvik paketini çarşamba günü oylaması beklenirken ABD Hazine Bakanı Janet Yellen mali teşvik paketinin enflasyon problemine yol açacak kadar büyük olmadığını söyledi.

Commerzbank analistleriyse paylaştıkları bir raporda, “Mali teşvik paketi enflasyonist bir baskı oluşturacaktır. Fed’in genişlemeci para politikasını yakın zamanda bırakması beklenmiyor. Bundan dolayı yılın geri kalanında altın fiyatlarının yükselmesini bekliyoruz.” dedi.

Ons altın fiyatı

Altın, pazartesi günü ABD Hazine tahvili faizlerinin yükselmesiyle beraber son 9 ayın en düşük seviyesine geriledikten sonra salı günü doların zayıflaması ve faizlerin düşmesiyle birlikte son iki aydaki en büyük yükselişi kaydetti.

Ons altın, haftanın başından bu yana yüzde 0,78 yükseliş kaydederek 1.713 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Gram altın fiyatı

Yükselen küresel altın fiyatlarına rağmen, Dolar/TL ’nin salı sabahından bu yana yüzde 1,73 düşüş yaşamasıyla gram altın salı günü 3 TL civarında değer kaybetti.

Küresel olarak doların zayıflaması Türk Lirası’nın değerlenmesini sağlarken gram altın da küresel altın fiyatlarındaki yükselişten ziyade dolar/TL’deki düşüşü takip ederek 420 TL civarında seyrediyor.