Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, Hazine tahvillerine olan güçlü talebin, yatırımcıların ABD Merkez Bankası’nın (Fed) gelecek yıl para politikasını gevşeteceğinden emin olduklarının sinyalini vermesinin ardından dört günlük yükselişini sürdürdü.

Bu yıl yüzde 14 artışla üç yıldır ilk yıllık artışını gerçekleştirme yolunda ilerleyen spot altın, haftanın 4. işlem gününde yüzde 0,4 artışla 2.085 dolar seviyesinde seyrediyor.

Ons altın ve bankalararası Dolar/TL kuru üzerinden hesaplanan gram altın ise 1.900 TL seviyesinin üzerinde alıcı buluyor.

ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi Çarşamba günü yüzde 3,78 ile 20 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyeyi test etti. Böylece 2023 yılı içinde yüzde 5,02 ile son 16 yılın en yüksek seviyesini gören ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi, yılbaşından bu yana yaklaşık 10 baz puan geriledi.

Swap piyasaları Fed’in Mart ayında gerçekleştireceği faiz indirimini neredeyse yüzde 90 oranında bir ihtimalle fiyatlıyor.

Altın yatırımcıları bugün, yurt dışında ABD'de toptan eşya stokları ile haftalık işsizlik maaşı başvurularını takip edecek.