Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Yapı Kredi Bankası  yılın 3. çeyreğinde 975 milyon TL ile tahminlerin üzerinde net kar açıkladı. Beklenti 848 milyon TL'ydi. Bankanın net faiz geliri 3.83 milyar TL oldu, beklenti 3.92 milyar TL'ydi. Net ücret ve komisyon geliri ise 1.28 milyar TL oldu.

"PİYASA TEPKİSİ NÖTR OLUR"

İş Yatırım sonuçlara piyasa tepkisinin nötr olacağını belirtti. Açıklamada "Net kar çeyrek bazında %13 düşüş kaydederken, yıllık bazda ise %12 gerilemiş durumda.YKB’nin üçüncü çeyrek öz kaynak karlılığı 158 baz puan azalarak %9.8 olarak gerçekleşirken, bunda daha çok BDDK kararı sonrası karşılık giderlerinin yüksek kalışı ve kredi büyümesi olmaması nedeniyle TL kredi faizlerinin daha çok yatay kalması rol oynamış gözüküyor.

Bankanın son çeyrekte yönetmelik nedeniyle karşılık oranı yüksek olmaya devam edecek ancak bu sene için konulan hedef olan düşük çift haneli öz kaynak karlılık oranı rahat bir şekilde yakalanacak gibi duruyor." ifadeleri yer aldı.

"2019 NET KAR BEKLENTİMİZİ YÜKSELTTİK"

Ak Yatırım net karın 940 milyon TL beklentilerine yakın  gerçekleştiğini, net karın önceki önceki çeyreğe göre gerilemesinin etkin vergi oranının yükselmesinden ve emekli sandığı için ayrılan 79 milyon TL karşılık giderinden kaynaklandığı belirtildi.

Açıklamada 3Ç19 sonuçlarının ardından kuvvetli kalmaya devam eden komisyon gelirleri ve düşük seyreden faaliyet giderlerini dikkate alarak 2019 net kâr beklentimizi 4,0 milyar TL’ye yükselttik (%7artış). 2020 beklentimiz 6,7 milyar TL olarak sabit kaldı. Hisse için 12 aylık fiyat hedefi 2,90TL ve ‘Endeksin Üzerinde Getiri’ görüşümüz korunuyor" dendi.

Deniz Yatırım ise 3. çeyrek finansallarının önemli ölçüde beklentiler dahilinde olduğunu ancak Grup 2 ve özellikle yeniden yapılandırılmış kredilerin artmasının önümüzdeki dönemde takipteki kredi oranının biraz daha yükselmesine neden olabileceğini vurguladı. Kurum "yeterli sermaye  ve  likidite oranları,  önümüzdeki  dönemde  özellikle  YKB’nin  etkin olduğu bireysel kredi segmentinde büyüme beklentimiz ve operasyonel giderleri kontrol etme anlamında bankanın halen potansiyeli olması banka için olumlu duruşumuzun ardındaki en önemli nedenler" değerlendirmesini yaptı.