Advertisement
HABERLER ABONE OL

Yalnız 6,5 milyon civarındaki asgari ücretli değil 14 milyona yakın ücretli çalışanın merakla beklediği asgari ücret artışına yönelik çalışmalar bugün de devam edecek. Taraflar bugün artış oranını belirlemek üzere saat 15.30'da toplanıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından verilen bilgiye göre Asgari Ücret Tespit Komisyonunun çalışmalarını bugün basına kapalı bir şekilde yürüteceğini duyurdu.

Bakanlıktan bugün basına herhangi bir toplantı bilgisinin paylaşılmayacağı notu iletilirken, komisyonun çalışmalarının bugün tamamlanacağı gelen bilgiler arasında.

Tarafların hemen hepsinin mutabık kaldığı artışın ne kadar olacağı ve yapılacak artışın Temmuz ayından geçerli olması için, çalışmaları devam eden Ek Bütçe yasa tasarısına bir madde ile eklenerek yasalaştırılması bekleniyor.

Üç taraf katılıyor

Asgari ücreti, yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten 5'er temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Normal koşullarda komisyon, yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında dört kez toplanıyor. Ancak uzlaşmanın sağlanması durumunda yasal düzenleme yapılıyor.