Advertisement
HABERLER ABONE OL

Asya Pasifik Bölgesi'nde hisse senetleri Pazartesi günkü işlemlerde Hong Kong öncülüğünde geriledi.

Financial Times’ın haberine göre Çin otoriteleri Jack Ma’nın liderlik ettiği fintech devi Ant Group’un sahibi olduğu ve 1 milyardan fazla üyesi olan Alipay’i bölmek istiyor.

Otoriteler grup içindeki yüksek karlı kredi iş kolunu da bağımsız bir uygulama olarak konumlandırmayı planlıyor. Plana göre grubun kredi kartı uygulaması Huabei ile küçük ölçekli
kredi uygulaması Jiebei gruptan koparılacak ve bu uygulamaların yönetimine dışarıdan yeni hissedarlar katılacak.

Hong Kong'da listelenen Alibaba hisseleri yüzde 3'den fazla geriledi. Öte yandan Tencent yüzde 2.33 Meituan yüzde 3.39 düştü.

Güney Kore'de Kospi, Japonya'da Nikkei 225 ve Topix Endeksleri de hafif geriledi, Avustralya'da ise S&P/ASX 200 Endeksi sınırlı kazanım kaydetti.

Japonya'da nüfusun yüzde 50'sinin, Kovid-19'a karşı çift doz aşılandığı bildirildi

Kovid-19 Tedbirlerinden Sorumlu Kabine Üyesi Nişimura Yasutoşi, Nişimura, Avrupa ülkelerindeki aşılama oranını yakalamayı istediklerini belirtti. Nişimura, aşılama hızının mevcut seviyesini koruması halinde, eylül sonuna dek çift doz aşılanmışların oranının yüzde 60'ın üzerine çıkacağını söyledi.

Japonya Havayolları Kovid-19'un olumsuz etkilerine karşı 300 milyar yenlik sermaye artışına gidecek

Kyodo ajansının haberine göre, Japon firma, Kovid-19'un hava yolu sektörüne olumsuz etkisine karşı finansal kapasitesini güçlendirecek. Buna göre Japonya Havayolları (JAL) 300 milyar yenlik (2,72 milyar dolar) sermaye artırma kararı aldı.

JAL yetkilisi Yuiçiro Kito, düzenlediği çevrim içi basın toplantısında, "Bu finansal planlamamız sadece yeterli fonu elimizde tutmaya yönelik savunmacı yaklaşım değil, ayrıca salgın sonrası döneme hazırlık kapsamlı agresif bir tutum" diye konuştu.