Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Avrupa'daki bazı büyük fonlara göre dört yıldan bu yana kaydettiği en uzun yükseliş serisi sona ermek üzere olan dolar gözden düşüyor.

Avrupa'nın en büyük fon yöneticilerinden Amundi, Fed'in daha güvercin bir duruşa geçmesiyle birlikte doların düzeltme hareketine hazırlandığını belirtti.

Aberdeen Standard Investments ise yüksek tahvil faizi ve ABD'deki güçlü büyüme gibi dolara destek sağlayan unsurların artık etkisini kaybettiğinin altını çizdi.

UBS Global Weatlh Management'a göre dolar, bu haftaki G – 20 zirvesinin küresel ticaret gerginliğini azaltamaması durumunda düşüşünü sürdürecek.

Dolar göstergesi Haziran'da yüzde 1.5 düşerek dört aylık yükselişini (2015 yılından bu yana en uzun ralli) sonlandırdı. Fed Başkanı Jerome Powell'ın merkez bankasının ABD ekonomisini desteklemek için faiz indirimlerine hazırlandığının sinyalini vermesi doların düşüşünde etkili oldu.

Amundi küresel Döviz birimi yöneticisi Andreas Koenig, “Doların son kazançlarının bir kısmını geri vermesini ve daha fazla gerilemesini bekliyoruz. Piyasa algı ve pozisyonlanma anlamında çok fazla tek taraflı, dolar yanlısı oldu.” dedi ve dolarda daha fazla düzeltmenin mümkün olduğunu belirtti.