Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Hafta sonunda 44 bin doların altını test eden Bitcoin, bu hafta dipten tepki çıkışı gösterdi ve haftanın ikinci işlem gününde 50 bin dolar seviyesini test etti.

Bitcoin ve diğer kripto paralar ana akım finans enstitülerinin ve Wall Street’in ilgisini çekmekle kalmıyor, aynı zamanda düzenleyici kuruluşların da dikkatlerini üzerlerine topluyor.

Citigroup’un Global Perspectives & Solutions birimi tarafından yayımlanan raporda, Bitcoin’iin ya uluslararası ticaret için tercih edilen para birimi haline geleceği ya da "spekülatif bir içten yıkım" yaşayacağı belirtildi.

Konuyla ilgili bilgi sahibi bir kaynağın aktardığı bilgiye göre Goldman da kripto paralar için trading birimini yeniden açmayı planlıyor. Goldman’ın Mart ayı ortası gibi Bitcoin vadeli kontratını müşterilere sunması bekleniyor.

Oanda Kıdemli Piyasa Analisti Ed Moya ise konuyla ilgili, “Daha fazla banka Bitcoin ile ilgili yapıcı yorumlarda bulunduğu sürece spekülatif balon büyümeye devam edecek.” dedi.

Bitcoin, haftasonu 43 bin dolara kadar geriledikten sonra bu hafta yüzde 10’dan fazla yükselerek 48.796 dolar civarında seyrediyor.

Ethereum ise Bitcoin’i takip ederek pazar gününden bu yana yüzde 20 civarında yükselişle 1.559 dolar seviyesinde bulunuyor.