Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bloomberg HT tarafından düzenlenen Kovid-19 sonrası ekonomi ve iş dünyasının nasıl şekilleneceğinin ele alındığı konferans büyük ilgi gördü. 28 mayıs'ta gerçekleştirilen zirveyi sosyal medya ve web sitesi üzerinden 250 bin kişi, 1,9 milyondan fazla kez izledi.

Konferansın açılışında konuşan Bloomberght Genel Yayın yönetmeni Gökhan Şen, pandemi sonrası dünya ekonomisinde yeni normalin nasıl nasıl şekilleneceğini anlattı. Daha sonra gerçekleşen oturumda ise Mediamarkt Türkiye İcra Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım salgın sonrasında e-ticaret satışlarının 3 kat arttığına dikkat 'çekerken, Carrefoursa Genel Müdürü Kutay Kartallıoğlu, dijitale geçen müşterinin yarısının mağazaya geri dönmediğini vurguladı.

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı ve Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz ise "Gayrımenkulün Yeni Rotası" adlı oturumda virüs sonrası konut tercihlerinin nasıl değiştiğini anlattı.

"İş'in Geleceği" adlı panelde konuşan Vodafone İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin "pandemi döneminde dijitalleşmenin gerekliliği net anlaşıldı" diye konuşurken, Akbank İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Pınar Anapa da yeni dönemde esneklik sağlayan dijital hizmetlerin daha çok kullanılmaya başlanacağını dile getirdi.

Covid-19 Sonrası Sağlıklı Beslenme konulu panelde konuşan Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Beslenme Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedef Nehir El ise vitaminlerin besin yoluyla alınmasının öneminin altını çizdi.

Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sencer Solakoğlu ve Tekfen Tarım Genel Müdürü Emrah İnce'nin katıldığı oturumda ise tarımda planlama ve destek politikaları öne çıkarken, Invao Kurucu Ortağı Frank Gessner ve Ava Labs Ceo'su Prof. Emin Gün Sirer, kripto para yatırımına nasıl yaklaşılması gerektiğini izleyicilere aktardı.