Advertisement
HABERLER ABONE OL

Fransız BNP Paribas, finansal krizden bu yana kamuya ait olan Hollandalı ABN Amro’yu satın almak istiyor.

Bloomberg'e konuşan kaynaklar, Fransa’nın en büyük bankası olan BNP Paribas’ın yetkililerinin kısa bir süre önce temasa geçtikleri Hollanda hükümetini satın almayla ilgilendikleri konusunda bilgilendirdiklerini bildirdi.

Bir kaynak Hollanda hükümetinin hisseleri piyasada satmayı tercih edebileceğini, böylelikle kontrolün bir kısmını elinde tutarak daha fazla fon yaratabileceğini belirtti.

Negatif faiz oranlarının sonuçları olumsuz etkilemesi ve yöneticilerin Euro Bölgesi bankacılık birliğinde ilerlemeyi beklemesi nedeniyle, Avrupa banka birleşmeleri son on yılda nadir olarak gerçekleşti.

Başka bankalar da ABN Amro için başvuru yaptı

Son dönemde uzun süredir askıda olan müzakereleri canlandırmaya yönelik çabalar ile yükselmeye başlayan faiz oranları, her ne kadar Avrupa çapında bir durgunluk olasılığı da dahil olmak üzere başka riskler ortaya çıkmış olsa da, anlaşma umutlarını artırıyor.

ABN Amro hisseleri bu yıl Amsterdam Borsasında yüzde 20 düşerken, bankanın piyasa değeri 9,8 milyar euro (10,3 milyar dolar) oldu. Bir kaynak, diğer bankaların da ABN Amro’yu satın alma ilgisiyle Hollanda hükümetine başvurduğunu söyledi.

Kaynaklar, Hollanda hükümetinin teklife henüz ilgi göstermediğini söyledi. BNP ve ABN Amro temsilcileri yorum yapmadı.