Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Haberler Boğa piyasası 2011'e umutlu giriyor

Boğa piyasası 2011'e umutlu giriyor

  • Teknik analistlerin çalışmalarına göre ABD'deki boğa piyasası 2011'e de taşınacak ve endeks 2011'i 1,374 puanla kapatacak

Boğa piyasası 2011'e umutlu giriyor
31 Aralık 2010, 12:42 Güncelleme :

Strategas Research Partners'a göre, bankaların katılımı ve küçük ölçekli hisselerin Standard & Poor's 500'deki liderliklerini 24 yılın en yükseğine çıkarması sebebiyle, ABD'deki boğa piyasası 2011'de de devam edecek.

S&P 500'de yer alan 10 sektörün finansal hisseleri bu ay en iyi performanslarını göstererek yüzde 11 değerlendi. Ortalama piyasa değeri 732 milyon dolara ulaşan şirketleri izleyen Russell 2000 Endeksi geçtiğimiz hafta S&P 500'ün 0.63 katı artış kaydederek, 1986'dan bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

Katılımdaki artışın sürdüğünü belirten Strategas'ın teknik analistlerinden Christopher Verrone, "birçok sektörün hisselerinin daha sağlıklı performans göstermesiyle, bizim için boğa piyasasını daha büyük bir piyasaya taşımak daha kolay" dedi.

S&P 500, ABD hükümeti ve Fed'in ekonomiyi teşvik paketleri ve endeksteki şirketlerin yüzde 70'inin 6 çeyrek üst üste kâr açıklaması üzerine, 12 yılın en düşük seviyesinin gerçekleştiği Mart 2009'dan bu yana yüzde 86 oranında ralli yaptı. ABD hisselerinin gösterge endeksi bu ay yüzde 6.9 değerlenerek, 1991'den beri en büyük rallinin yaşandığı Aralık ayına işaret etti.

1997-1999 aralığından bu yana en büyük 3 yıllık rallisini yapan Wall Street'in dev bankalarında çalışan 11 stratejist, endeksin 2011'i de 1,374 puanla kapatacağını öngörüyor.

Teknik analizde, yatırımcılar ve analistler, hisse, emtia, döviz ve endeksin işlem ve fiyat trendlerini inceleyerek, tahminlerde bulunur.