Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Haberler Çin Bej Kitap raporu "yavaşlama"ya işaret etti

Çin Bej Kitap raporu "yavaşlama"ya işaret etti

  • CBB International'ın hazırladığı Çin Bej Kitap raporu, Çin ekonomisinin bu çeyrekte yavaşladığını gösterdi

Çin Bej Kitap raporu "yavaşlama"ya işaret etti
21 Mart 2014, 06:35 Güncelleme :

New York'taki CBB International'ın yaptığı özel ankete dayanan Çin Bej Kitap raporu, geleneksel olmayan kanallar aracılığıyla verilen kredilerin daha pahalı olması, perakende ve maden gibi sektörlerin gelirlerinin de azalmasıyla Çin ekonomisinin bu çeyrekte yavaşladığına işaret etti.

Çin Bej Kitap raporuna göre, denetimlere rapmen istihdam piyasası ve ücret büyümesi önceki çeyrekten büyük bir değişiklik göstermedi.

Rapor, Çin Başbakanı Li Keqiang'ın bu yıl teşvik olmadan yüzde 7.5 büyüme hedefini tutturmakta sıkıntı yaşayabileceği sinyallerine bir yenisini daha ekledi. Devlet Konseyi, sanayi üretimi ve yatırımların hız kesmesinin ardından bu hafta inşaat projelerini ve ekonominin desteklenmesine yönelik diğer önlemleri hızlandıracaklarını söyledi.

Çin ekonomisinin hızının yavaşladığını söyleyen CBB International'ın başkanı Leland Miller, "Zayıf perakende performansı, toplam trendin ardındaki ana sebep" dedi.

Şanghay Bileşik Endeksi bugün yerel saat ile 11:30'da yüzde 0.8 yukarıda seyrediyor. Hong Kong'ta işlem gören Çin hisseleri, dün ayı piyasasına girmesinin ardından geri sıçradı.