Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Citigroup Inc.'e göre küresel hisse senetlerindeki rallide görülen yavaşlama, ters yönde sinyaller veriyor ve hisselerde daha fazla yükselişi destekleyebilir.

Aralarında Robert Buckland'ın da bulunduğu stratejistlerin Çarşamba günkü notunda küresel hisse senetlerindeki yüzde 20'lik yükselişin ardından yatırımcıların bu yıl net 230 milyar dolarlık hisse satışı yaptığı belirtildi.

Citi'nin notunda “Kasım'da gelişen piyasa hisse senedi fonlarına iki yıldan beri ilk kez giriş olacak. Eğer (girişler) devam ederlerse ralliye daha fazla ivme katabilir.” dendi.

Gelişmiş piyasa hisse senetlerinin yer aldığı MSCI Dünya Endeksi, büyük merkez bankalarının parasal teşviklerinin ABD – Çin ticaret savaşından kaynaklı endişeleri gölgede bırakacağı umuduyla, 2019'da yüzde 20 yükseldi.

Hisse fiyatları ve fon hareketleri arasında benzer bir ayrışmanın 2012 ve 2016'da da yaşandığı belirtilen notta, “Her iki durumda da çıkışlar girişe döndü, küresel hisseler takip eden 12 ayda bir yüzde 20 daha yükseldi.” ifadesine yer verildi.