Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Kripto para piyasalarındaki düşüşle beraber Coinbase hisseleri de yüzde 5,3 düşüşle 244 dolardan açılarak 250 dolarlık halka arz referans fiyatının altına indi.

Kripto paralar, Elon Musk'ın açıklamaları sonrasında Bitcoin öncülüğünde sert bir düşüş yaşarken Bloomberg Galaxy Kripto Para Endeksi pazartesi günü yüzde 13,23 düşüş kaydetti. Ethereum 3 bin 450 dolara kadar gerilerken Bitcoin 45 bin dolar civarında işlem görüyor. Litecoin yeniden 300 doların altına inerken XRP de 1,51 dolar seviyesine kadar çekildi.

Coinbase SEC’e yaptığı açıklamada kripto varlık fiyatlarına ne derece bağlı olduğunu vurgulayarak "Net gelirimiz önemli ölçüde kripto varlıkların fiyatlarına ve platformda gerçekleştirilen işlemlere dayalı" demişti.

Musk satar mı, satmaz mı?

Tesla'nın CEO'su Elon Musk, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda şirketin hiç Bitcoin satışı gerçekleştirmediğini söyledi.

Milyarder iş insanı daha önce çevreci nedenlerle Bitcoin'i eleştirirken, son paylaşımında da Tesla'nın elindeki Bitcoin'leri satabileceği yönünde sinyaller vermişti.

Musk, Mr. Whale isimli bir twitter adresinden yapılan "Bitcoin yatırımcıları önümüzdeki çeyrekte Tesla'nın elinde tuttuğu Bitcoin'leri sattığını fark ettikleri zaman kendilerini tokatlayacaklar. Elon Musk’a yönelik nefret göz önüne alındığında, onu suçlamazdım..." paylaşımına "Kesinlikle" diye yanıt vermişti.

Musk, Twitter’da kripto para birimi konusundaki duruşunu eleştiren birkaç farklı kullanıcıya da tepki gösterdi.

Musk'ın açıklamalarıyla beraber kripto para piyasalarında sert bir düşüş başlamıştı