Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Ghose yazdığı bir raporda Suriye'deki operasyon nedeniyle Türk Lirası'nda yaşanan kayıpların neredeyse tamamının geri alındığını ve TL'nin son 2 seansta ralli yaptığını belirtti.

Suriye'ye operasyonun kalıcı olarak sona ermesi durumunda ABD'nin Türkiye'ye yönelik olarak açıkladığı yaptırımları kaldıracağını ifade eden Ghose "Yaşanan bu gelişmeler her iki taraf için de hasarı sınırlayacak izlenimini veriyor" değerlendirmesini yaptı. Bu durumun Türkiye'nin risk primi için de olumlu olduğunu kaydeden Ghose Merkez Bankası'ndan bu hafta faiz indirimi beklediklerini bildirdi.

"150 BAZ PUAN İNDİRİR"

Ghose konuya dair "Merkez Bankası'nın bu ay indirim yapmasını tek engelleyecek şey, Lira'nın jeopolitik gelişmelerle baskı altında kalmaya devam etmesi olur. Ancak TL'de toparlanmanın başlamasıyla Merkez'in bu hafta 150 baz puanlık indirim yapma ihtimali bulunuyor." açıklamasını yaptı.  

150 baz puanlık faiz indiriminin Türk Lirası'nda ani bir etkiye neden olmayacağını söyleyen Ghose "Ancak gelecek çeyreklerde enflasyon yeniden ivmelenmeye başladığında oluşabilecek bir TL krizine katkı yapabilir. " ifadelerini kullandı.