Advertisement

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da TRT World Forum'a katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada tahıl krizini çözmek amacıyla Putin ve Zelenski'yle görüşmelerde bulunacağını söyledi.

Erdoğan "Rusya-Ukrayna Savaşı bölge ve dünya için çok ciddi maliyetler oluştur. Savaşın kazananı, barışın ise kaybedeni olmaz. Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü savunurken, Rusya'ya yönelik akıl dışı politikaların yürütülmesini onaylamadık. Dünyaya örnek teşkil edecek bir barış diplomasisi yürüttük. İstanbul hala kalıcı barış için en ideal zemin.

Kritik ürünlerin sevkiyatının durması küresel çapta gıda krizine neden oldu. Pazar günü Putin'le görüşmem olmam olacak. Aynı şekilde Sayın Zelenski'yle görüşmek olacak. İstiyoruz ki tahıl koridorunu genişletelim." ifadesini kullandı.

Erdoğan F-16 alımına ilişkin ise "Ege'de ve Akdeniz'de Yunanistan'ı destekleyerek provokatif eylemlerine destek verenlere eyvallah etmeyeceğiz. Yunanistan'ın Adalar'ına silah gönderiyorsun biz hala parasını verdiğimiz halde F-16 meselesini bir türlü çözemedik." değerlendirmesini yaptı.