Advertisement

Fransız süt ürünleri üreticisi Danone, dünya gelinde operasyonlarını sürdürdüğü genel merkezlerdeki 2 bin çalışanını işten çıkaracağını bildirdi. Şirketin işten çıkarmayı planladığı kişi sayısı, toplam personelinin yaklaşık yüzde 2'sini oluşturuyor.

Danone ayrıca genel merkezlerdeki operasyonlarını Fransa’daki merkeze taşımayı düşündüklerini aktardı. Şirket bu kararla, 2023 yılına kadar yıllık maliyet tasarrufunu 1 milyar euroya (1,2 milyar dolar) ulaştırmayı hedefliyor. Amsterdam ve Singapur gibi dünyanın dört bir yanında genel merkezlere sahip olan şirketin Fransa'da yaklaşık olarak 400 ila 500 kişiyi işten çıkaracağı tahmin ediliyor.

Danone İcra Kurulu Başkanı Emmanuel Faber, şirketin salgın sürecinde daha dinamik çalışabilmesi için ürün kategorileri yerine coğrafi bölgelere odaklanacağını söyledi. Diğer bir taraftan, Danone’nin rakiplerinden biri olan Nestle SA ise uzun süredir bölgesel bir strateji izliyor.

Faber gazetecilere verdiği demeçte, "Faaliyet gösterdiğimiz ülkelerdeki dış şoklar, işletmelerimizin rekabet gücünü önemli ölçüde zedeleyebileceğini gösterdi. Dünya genelindeki bu belirsizlik ortamında, önümüzdeki birkaç yıl için güvenlik marjı oluşturmamız gerekiyor." dedi.

Şirketin planladığı değişikliklerin tek seferlik toplam maliyetinin 2021-2023 dönemi için yaklaşık 1,4 milyar euro olacağı tahmin ediliyor. Bu yıl pandemi süreci boyunca Danone’nin hisseleri yüzde 29 geriledi.