Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Fed tutanaklarından çıkan destekleyici para politikasının devamına yönelik mesajlar riskli varlıkları desteklerken dolarda düşüş izlendi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 15 Nisan'daki faiz kararına odaklanan Türk Lirası'nda ise yatay bir seyir görüldü. Güne 8,16 seviyesinden başlayan Dolar/TL kuru, bu seviyenin etrafında işlem gördü.

Türkiye'nin risk primi 438 baz puandan işlem görürken, gösterge tahvil faizi ise yüzde 18,56 seviyesinde.

Küresel piyasalardaki göstergelere bakıldığında ise Bloomberg Dolar Endeksi'nin yüzde 0,1 düşüş kaydettiği görülürken, ABD 10 yılık tahvil getirisinde ise işlemler yüzde 1,65 seviyesinden geçiyor.

Yurtiçi Döviz mevduatlarının düşüşü sürdü

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun verileri TCMB başkanlığında yaşanan görev değişiminin ardından döviz mevduatlarında görülen düşüş ivmesinin devam ettiğini gösterdi.

Buna göre 2 Nisan ile biten haftada döviz mevduat hacminin 2 milyar 579 milyon dolarlık azalışla 244 milyar dolara gerilediği görüldü. Böylece, TCMB başkan değişimi ile kurların sıçradığı iki haftalık dönemde toplam döviz mevduat düşüşü 11 miyar 674 milyon dolara ulaştı. Son haftada, gerçek kişilerde 769 milyon dolar azalışa karşılık, tüzel kişilerde 1 milyar 425 milyon dolar azalış kaydedildi.