Bloomberg HT Piyasalar Dolar/TL tekrar rekor kırdı
PİYASALAR

Dolar/TL tekrar rekor kırdı

  • Dolar/TL kuru zirve rekoru olan 2.6475 lirayı aşarak tüm zamanların en yükseğini gördü (15:50'de güncellendi)

Giriş: 13 Mart 2015, Cuma 09:53
Güncelleme: 14 Mart 2015, Cumartesi 16:32

(15:50'de güncellendi)

Bu hafta dalgalı bir seyir izleyen dolar/TL kuru, hükümet kanadından gelen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'na (TCMB) destek mesajları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başkanı Erdem Başçı arasındaki görüşmeye yönelik açıklamaların son dönemde oluşan gerginliği hafifletmesiyle 2.60 liranın aşağısında güne başlarken, daha sonra gelişen ülke para birimlerindeki çıkışlarla birlikte yükselişe geçerek 2.64'ün üzerine kadar ulaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam saatlerinde Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader ile düzenlediği ortak basın toplantısında ekonomi brifinginin sorulması üzerine, "Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Merkez Bankası Başkanımız Başçı ile değerlendirmeyi yaptık. Sonunu tatlıya bağladık" dedi.

Haftaya 2.60 seviyelerinde başlayan dolar/TL, hafta içerisinde özellikle euro/dolar paritesindeki sert düşüşün gelişen ülke para birimlerinde yarattığı baskı ile yükselerek 2.6462'ye kadar tırmansa da, geçtiğimiz hafta Cuma günü ABD'de tarım dışı istihdamın beklentiyi aşması ve böylece Fed'in faiz artırmaya yaklaştığı spekülasyonlarını güçlendirmesi ile ulaştığı 2.6475 lira seviyesinde olan zirve rekorunu kıramadı.