Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Endonezya, yerel yatırımcılar arasında popülerlik kazanmasından sonra kripto paraların trade edilmesine vergi getirmeyi planlıyor.

Endonezya, koronavirüs salgınından dolayı etkilenen kamu gelirlerini artırmak isterken, ülkedeki vergi dairesi sözcüsü Neilmaldrin Noor kripto paralar için vergi planının hala değerlendirme aşamasında olduğunu söyledi.

Neilmaldrin “Şunu bilmek önemli. Eğer bir kâr ya da bir işlemden doğan sermaye kazancı varsa, bu kâr vergiye tabidir. Bundan dolayı sermaye kazancı elde eden vergi mükellefleri vergi ödemek ve raporlamak zorundadır” dedi.

Güney Asya’nın en büyük ekonomisi olan Endonezya kripto paraların bir ödeme aracı olarak kullanılmasını yasaklamış fakat emtia olarak işlem görmesine izin vermişti.

Endonezya’daki en büyük kripto para Borsası Indodax ise Bitcoin ve kripto paraların fiyatlarındaki artışla kullanıcı sayısının 3 milyona ulaştığını belirtiyor. Borsanın kullanıcı sayısı yıl başında 2,3 milyon civarındaydı.

Endonezya Finansal Hizmetler Kurumu ise yatırımcıları kripto para yatırımı yapmanın yarattığı olası riskler konusunda uyardı.