Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, politika yapıcıların faiz indiriminin gerekli olup olmadığını ya da böyle bir indirimin 25 ya da 50 baz puan olup olmamasını bilmeleri için çok erken olduğunu söyledi.

Yatırımcılar Fed'in gösterge faizi Temmuz ayında düşürmesini bekliyorlar ve bazı yatırımcılar bu adımın 50 baz puan olabileceğini düşünüyor.

Daly, Perşembe günü Bloomberg Television'a yaptığı değerlendirmede, "Eğer gelen veriler önemli bir zayıflama gösteriyorsa, bu durum, gelen verilerin sadece baş rüzgarı aldığımızı ve yavaşladığımızı gösterdiğinde gerektiğinden daha farklı hareketlerde bulunmamızı gerektirir," dedi ve "Benim açımdan, bu aracı kullanıp kullanmamayı ya da kullanırsak boyutunun ne olacağını bilmek için çok erken" değerlendirmesinde bulundu.

ABD merkez bankacıları 18-19 Haziran'daki toplantıda gösterge faizi değiştirmezken, faiz indirimine yöneldiklerini işaret etti. Fed, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, görünüme yönelik "belirsizliklerin" arttığını ve gelen enformasyonu yakından izleyeceklerini" belirtti.

Daly'nin bu yııl Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantılarında oy hakkı bulunmuyor. Fed politika yapıcılarının bir sonraki toplantısı 30-31 Temmuz'da yapılacak.