Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Goldman Sachs Group Inc.’in dünyanın en büyük ikinci kripto parasına yatırım yapmak isteyen Wall Street yatırımcıları için Ether’e bağlı bir türev enstrüman çıkardığı belirtildi.

Banka, Ether’in fiyatına bağlı olarak ödeme yapılmasını sağlayan bir türev olan teslim edilmeyen vadeli işlemini Ethereum için ilk kez gerçekleştirdi. Bu araç kurumsal yatırımcıların tokena sahip olma riskini almadan yatırım yapma olanağı tanıyor.

Anlaşmanın karşı tarafında Londra merkezli finansal servisler sunan Marex Financial şirketinin olduğu kaydedildi.

Yatırımcıların dünyanın en çok kullanılan kripto para ağı olan Ethereum ağını ve bu yaz gerçekleşmesi beklenen “Merge” (birleşme) olarak tanımlanan teknik iyileştirmesini yakından takip ettiğine değerlendirilen Goldman son dönemde Ether’e olan ilginin arttığına vurgu yaptı.

Kripto para ağı için iyi bir gelişme olarak değerlendirilen iyileştirme işleminin başarılı olması durumunda karbon izini azaltacağı ve ağın daha verimli bir şekilde işlemesine yardımcı olacağı düşünülüyor.

Büyük Wall Street bankaları düzenleme belirsizlikleri, uyum prosedürleri ve kyc (müşteri doğrulama) kuralları gibi nedenlerle spor kripto piyasasında varlık göstermekten kaçınıyorlar. Goldman ise geçtiğimiz yıl Bitcoin için teslim edilmeyen vadeli işlem olanağı tanımış, Bitcoin ve Ether için vadeli işlem ve opsiyon yapılmasına izin vermişti.